Looking for help with an assignment? Connect with an assignment Expert Now!

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?. 1.Question

What demographic variables were measured at the nominal level of measurement in the Oh et al.(2014)study?

Answer:The demographic variabless measured at the nominal level include non-smoker,non-drinker,history of fracture,regular exercise and are considered nominal because can be describe by precentages, and mode.

2.Question

What statistic were calculated to describe body mass index(MBI) in this study?Were these appropiate?

Answer:Mean and standard deviation were the statistic used to calculated BMI.Because BMI is an interval-ratio variable,mean and stadard deviation are appropiate.

3.Question

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?

Answer:The distribution of scores for BMI was similar for intervention and control groups because the mean and standard deviation were very similar.

4.Question

Was there a significant difference in BMI between the intervention and control groups?

Answer:There was not a significant difference in BMI between the intervention group and the control group.

5.Question

Bssed on the sample size of N=41,what frequency and percentage of the sample smoked?What frequency and percentage of the sample were non-drinkers(alcohol)?Show your calculations and round to the nearest whole percent.

Answer:

Frequency of participants who smoked=0+0=0

Percentage of participants who smoked=0%

Frequency of participants who were non-drinkers=20+20=40

6.Question

What measurement method was used to measure the bone mineral density(BMD) for the study participants?Discuss the quality of this measurement method and document your response.

Answer:The bone mineral density (BMD) was measurement by ratio/interval level.The mean and standard deviation equal central location and dispersion gives us the shape of the graph.

7.Question

What statics was calculated to determine differences between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs?Were the groups significantly different for BMDs?

Answer:The statistic used to to determined the difference between the intervention and control groups for the lumbar and femur neck BMDs was the mean.The value between lumbar and femur neck does not show us a significant difference.

8.Question

The researchers stated that there were no significant differences in the baseline characteristics of the intervention and control groups(see Table 2).Are these groups heterogeneous or homogeneous at the beginning of the study?Why is this important in testing the effectiveness of the therapeutic lifestyle modification(TLM)program?

Answer: These groups are homogeneous,homogeneous scores are similar,and heterogeneous scores are diferent having a wide variation.This was a key factor because if the groups were heterogeneous the the data results would have been broader and more detailed.I feel as if if we compared the groups with similarities in the beggining, then this allows the results to be more profound when all is concluded.

9.Question

Oh ET AL.(2014,P.296)stared that adherence rate to the TLM program was 99.6%.Discuss the importance of intervention adherence,and document your response.

Answer:The adherence rate was almost at 100% during the 2 week time period.If the adherence rate would have ben less then the significance and importance of the results would have declined significantlly.I would not put in question the data results as they 99.6% for adherence and the group showed increase.I believe the TLM program is effective.

10.Question

Was the sample for this study adequately described?

Answer:Yes, the sample was adequate, the group showed that the program worked, the program consisted of a mix of individuals and even though it functioned well, I believe if the study was done with more individuals and done at longer intervals, then it would indicate and show more accurate results.

Were the distributions of scores for BMI similar for the intervention and control groups?

Get a Quick Quote

Approximately 250 words
Total price (USD) $: 10.99

Spend Hours doing a Paper or spend just $33 for a 3 page essay?

Tired writing homework

Reviews from Clients who Ordered this Paper

Our Benefits

Take a look at the characteristics of our custom essay writing service. We ensure that not only will your essay be delivered on schedule, but that it will also be of the finest possible quality.

Guaranteed Customer Satisfaction

We are always available to help with any revisions and deliver flawless results

Quick Results

Any deadline can be met. 400+ dedicated writers are waiting to finish your essay in as little as three hours.

Support is available

We’re here for you at all times and can answer in as little as one minute.

All papers reviewed

We examine our own database of completed orders to ensure that you always get original work.
b

Provide Detailed Instructions

  • Fill in instruction details on the order page such as length, title, slides, subject etc. and upload neccesary attachments
  • Provide additional parameters which you would like for your order such as writer category, formatting requirement, sources etc.

Login & Complete Payment

  • Once logged & completed payment, your order will be put to bid and assigned to suitable writer who matches your requirements.
  • The order is moved to ‘in progress’ on this stage.

Writing, Editing & Proofreading

  • Once the writer completes your order, he or she forwads it to the editing team for review.
  • The order is scrutinized for syntax or grammar error and checked for plagiarism with softwares such as turnitin.
h

Download Your Final Document

  • Upon satsfaction by the editing team, your order is moved to ‘completed’ tab where you can download final copy.
  • You can tip writer if you are satisfied with the order.
  • Approve the order or ask for revision if unsatisfied

Having a rough time with your urgent homework?

Place your order today and get it delivered before your deadline